Startsida | Om LerAN´s | Keramik | Trä & smide | Från butikssortimentet | Från lerklös till mugg | Kontakt

Om LerAN´s Konsthantverk

LerAN´s startades i sin nuvarande form med keramiker Anja Nyberg som ägare 1997. 1991 var Anja med i konsthantverksgruppen AHA och de tio medlemmarna öppnade butik i samma lokal som LerAN´s nu ligger i. Det finns inga anställda i butiken mer än familjemedlemmar, Anjas fyra barn med respektive, som hjälper till när Anja är i keramikverkstaden. Agnes, Anjas mor, har också hjälpt till i butiken sedan starten 1997. Det finns flera generationer med hantverkare i släkten. Anja har gått keramikutbildning och estetisk utbildning samt ägnat sig åt en hel del självstudier. Tidigare jobbade hon också med att sälja husgeråd och prydnadssaker i en järnhandel.

LerAN´s Konsthantverk är med i Svensk Handel, Köpmannaföreningen i Ystad och Kabusa Konsthalls vänner.

Konst och konsthantverk

I LerAN´s hantverksbutik säljs konst och konsthantverk i stengods, raku, trä, smide, glas, tovad ull, rostfritt stål, textil, diabas, hematit, porfyr, silver och järn. Men även krukor, ljus, servetter och konstkort säljs. Produkterna är tillverkade av Anja själv eller av lokala hantverkare och konstnärer.

Har kunden något speciellt önskemål så finns även möjlighet till tillverkning efter beställning. Vi gör vårt bästa för att fixa det mesta till kundens belåtenhet.

Anjas specialitet är bruksföremål att njuta av och som man blir glad av att ha omkring sig. Anjas Änglahusänglar, tomtar och hönor tillhör butikens storsäljare. Anjas stengods är ugnseldfast, tål kyla och mikro. Dessutom är glasyrerna giftfria och helt vattentäta.

Företagspresenter

Vi packar in presenterna i cellofan eller som presentpaket enligt kundens önskemål. Beställ helst 1 månad i förväg. Om varorna inte finns i lager så hinner vi tillverka! Beställning görs via e-post, per telefon eller per brev. Varorna skickas mot postförskott eller betalas genom att kunden i samband med leverans sätter in pengarna på butikens konto.